Toon alle feestdagen

Menu

  1. Halloweenfeest
  2. Huur een horrorfilm
  3. Halloween met de buurt
  4. Over Trick or Treat
  5. Trick or treat recepten
  6. Versierspullen kopen
  7. Huis versieren
  8. Spookhuis
  9. Overige versiertips
  10. Geschiedenis Halloween
  11. Geschiedenis pompoen
  12. Toverdrankjes
  13. Halloween hapjes
  14. Knutseltips
  15. Accesoires zelf maken
  16. Accessoires kopen
  17. Kostuum kopen of huren
  18. Zelf kostuum maken

Komende 5 dagen

25 januari
Tegenoverdag
25 januari
Gedichtendag
28 januari
Dag van de Privacy
03 februari
Warme Truiendag
14 februari
Valentijnsdag

Het hele jaar door

Halloween - 31 oktober 2018

Toverdrankjes

Bookmark and Share
Je kent ze wel: felgroene toverdrankjes die de boze tovenaar al schaterlachend aan nietsvermoedende kinderen schenkt.  Met deze eenvoudige recepten van Iday kan jij iedereen een toverdrankje schenken.

Gebruik als je het kan veroorloven luxe glazen om de drank in in te schenken. Dit geeft de toverbrouwsels net wat meer charme.

Warm Heksenbloed

Benodigdheden:
1L Appel-Cranberrysap
0,5L Jus d'Orange
1 theel. hele kruidnagels
1 kaneelstokje
1 handje gemixte bessen
1-2 eetlepels suiker

Bereidwijze:
Breng alle ingrediënten in een middelgrote pan aan de kook en zet daarna het vuur lager. Laat de ingredienten ongeveer 15 minuten koken. Schenk daarna de drank en garneer de glazen met een schijfje sinaasappel.
Let op: serveer de drank niet te heet aan kinderen!

Groene Geestdrank

Benodigheden:
2 blikjes limoensap met suiker
0,75l limonade
1l groene sportdrank
1 groene kleurstof
IJsblokjes
Slagroom

Bereidingswijze:
Mix alle drank in een pitcher vul het aan met de kleurstof. Voeg de ijs toe en schenk de geestdrank meteen in. Garneer de glazen met de slagroom.

En een toverdrank voor volwassen:

Bloody Eyeball Martini

Benodigheden
50ml Gin of Wodka
15ml Dry Vermouth
1 Olijf-oogbal

Instructies:
1. Mix de gin en vermouth in een cocktailshaker met ijs.
2. Schenk de inhoud in een martiniglas.
3. Garneer met de olijf-oogbal

De olijf-oogbal

Maak ze een dag van te voren zodat ze goed koud zijn.
1 radijsje
1 gevulde groene olijf

1. Schil de radijsjes en laat rode schilletjes als adertjes over de radijs lopen.

2. Maak met een aardappelschilmesje een gat in het radijsje ongeveer de omvang van een olijf.

3. Stop de groene olijf met het gevulde gedeelte naar voren in de radijs.

4. Leg de radijs in een bakje met water in de vriezer en laat het geheel een nachtje vriezen.