Toon alle feestdagen

Menu

 1. Halloweenfeest
 2. Huur een horrorfilm
 3. Halloween met de buurt
 4. Over Trick or Treat
 5. Trick or treat recepten
 6. Versierspullen kopen
 7. Huis versieren
 8. Spookhuis
 9. Overige versiertips
 10. Geschiedenis Halloween
 11. Geschiedenis pompoen
 12. Toverdrankjes
 13. Halloween hapjes
 14. Knutseltips
 15. Accesoires zelf maken
 16. Accessoires kopen
 17. Kostuum kopen of huren
 18. Zelf kostuum maken

Komende 5 dagen

01 april
1 April
10 april
Broers en zussen dag
19 april
Dag tegen pesten
22 april
Dag van de Aarde
26 april
Koningsdag

Het hele jaar door

Halloween - 31 oktober 2023

Zelf kostuum maken

Bookmark and Share
Wat is er nou zo leuk aan Halloween? Inderdaad. Het hoge griezelgehalte. Monster, heksen, tovernaars, spoken, zombies: ze passeren allemaal tijdens de Halloweenviering. Zelf wil je natuurlijk niet achterblijven. Maak je eigen kostuum: het is goedkoop en belooft een hoop voorpret.
Ter inspiratie wat suggesties van Iday.

Het ouderwetse spook

Voor de Halloweenvierder met weinig tijd. Pak een oud laken, knip twee gaten voor de ogen en een gat voor de mond. Met wat oogschaduw en lippenstift versier je het gezicht. Gooi wat ketchup, rode verf of andere rode vloeistof over het laken en zie daar: een bloederige spook.

Zombie
Oude kleren, een schaar en make-up, meer heb je niet nodig. Knip of scheur je kleren zodat ze vol gaten en rafels zitten. Trek de kleren aan en gebruik de make-up om zwarte vegen op je armen te maken. Gebruik eye-liner om je ogen extra donker te maken. Strek je armen voor je uit en een zombie is opgestaan.

Weerwolf
Knip een oude spijkerbroek af bij de knieën en vul de gaten met nepbont. Gebruik een oud T-shirt en naai er stukken nepbont op. Een paar oude handschoenen beplakt met het bont kan je als klauwen gebruiken. Met een beetje make-up en een paar zelfsgemaakte wolfsoren verander je met volle Halloweenmaan in een echte weerwolf.