Toon alle feestdagen

Menu

 1. Halloweenfeest
 2. Huur een horrorfilm
 3. Halloween met de buurt
 4. Over Trick or Treat
 5. Trick or treat recepten
 6. Versierspullen kopen
 7. Huis versieren
 8. Spookhuis
 9. Overige versiertips
 10. Geschiedenis Halloween
 11. Geschiedenis pompoen
 12. Toverdrankjes
 13. Halloween hapjes
 14. Knutseltips
 15. Accesoires zelf maken
 16. Accessoires kopen
 17. Kostuum kopen of huren
 18. Zelf kostuum maken

Komende 5 dagen

01 april
1 April
10 april
Broers en zussen dag
19 april
Dag tegen pesten
22 april
Dag van de Aarde
26 april
Koningsdag

Het hele jaar door

Halloween - 31 oktober 2023

Halloween met de buurt

Bookmark and Share
Halloween heeft de afgelopen jaren behoorlijk terrein gewonnen in Nederland. Halloween betekent griezelen samen met vrienden, familie, en vooral met de kinderen. Toch is nog niet iedereen bekend met de feestdag van 31 oktober. Om te voorkomen dat jouw kinderen bij stomverbaasde buren aankloppen om snoepjes in te zamelen, is het wellicht een idee om dit jaar met de hele buurt de Halloweenviering gedaante te geven.

Op deze manier wordt Halloween een feestdag voor de hele buurt. En doordat iedereen op straat is, kan je de kinderen onbezorgd op pad sturen voor Trick-and-treat. Nu alle families samen op straat Halloween vieren, maak je bovendien meer contact met de rest van de buurt; wie weet onstaan er wel mooie vriendschappen.

Iday heeft alvast een paar ideeën voor je verzameld zodat je meteen jouw straat in een spookachtig Halloweenthema kan tooien.

Spinnenwebben

Maak van witte wol of watten spinnenwebben rondom het huis. Maak ze in de hoeken van het huis of in de tuin. Plaats in het midden van het griezelweb een plastic spin.

Blacklight
Vervang de lampenbollen in de buitenverlichting door zwarte lampenbollen, het zogenoemde blacklight. Dit zorgt voor een griezelige oplichting van tanden en oogballen.

Zombies
Pak een stapel oude kleren en vul ze met oude kranten en tijdschriften en voorzie ze van een plastic masker. Zo maak jij je eigen zombies. Door een bezemsteel te gebruiken kan je ze rechtop tegen de muur zetten.

Zet fakkels in je tuin.

Pompoengezichten
De pompoengezichten! Het symbool van Halloween. Laat kinderen de pompoenen versieren met een zwarte stift. Laat ze geen gezichten uitsnijden in de pompoenen. Dit is gevaarlijk en zorgt bovendien voor een hoop troep. Zet de pompoengezichten in het raamkozijn of buiten in de tuin.

Een kerkhof van piepschuim

Maak van piepschuim of oud hout een paar grafzerken en zet ze in je tuin. Zo word jouw tuin pas echt doodeng.

Spookmaaltijd
Organiseer een Spookmaaltijd. Verander jouw garage in een spookhuis. Met zwart zeil, nagemaakte spinnenwebben en wat plastic monsters kom je al een heel eind. Zorg voor een grote pan met eten, verkleed jezelf als spook en geef de kinderen en ouders wat 'akeligs' te eten als ze langskomen.
Variatie: laat iedereen in de buurt wat lekkers bereiden en meenemen.

Trunk or treat

Trunk-or-treat. Geen zin om in je huis te blijven? Versier je auto in een echte spookauto. Hang er lampen en spinnenwebben in of rijd er verkleed in rond als een echte doodsgraver. Zorg ervoor dat je ook genoeg snoep aan boord hebt voor de kinderen die een kijkje komen in jouw gruwelauto.