Toon alle feestdagen

Menu

  1. Halloweenfeest
  2. Huur een horrorfilm
  3. Halloween met de buurt
  4. Over Trick or Treat
  5. Trick or treat recepten
  6. Versierspullen kopen
  7. Huis versieren
  8. Spookhuis
  9. Overige versiertips
  10. Geschiedenis Halloween
  11. Geschiedenis pompoen
  12. Toverdrankjes
  13. Halloween hapjes
  14. Knutseltips
  15. Accesoires zelf maken
  16. Accessoires kopen
  17. Kostuum kopen of huren
  18. Zelf kostuum maken

Komende 5 dagen

29 juni
Veteranendag
01 juli
Dag vd Architectuur
17 augustus
Sint Juttemis
20 augustus
Hartjesdag
21 augustus
Het Offerfeest

Het hele jaar door

Halloween - 31 oktober 2018

Trick-or-treat recepten

Bookmark and Share
Zodra de kinderen in vol Halloweenornaat voor je deur staan, wil je ze niet met lege handen weer op pad sturen. Je kan ze een handje zuurtjes of andere snoepjes geven, maar je kan ze ook een echte Halloweentraktatie geven. Wat te denken van monsterlollies, oogbalkoekjes of  betoverde appels? Iday legt uit hoe je ze kan maken.

Monsterlollies


Benodigdheden:

1 pak koekjesdeeg
8 sateprikkers
1 tube vanilleglazuur
8 druppels gele kleurstof
4 druppels rode kleurstof
* Garnering: dit kan van alles zijn: hagelslag, pepermunt, vruchtenhagel, snoepjes, zuurtjes, dropveters.

Bereidingswijze:

1. Verwarm de over voor op 180°C. Vet een bakplaat in.

2. Snijd de Koekjes in 9 grote plakken. Gebruik de acht plakken en houd de laatste achter de hand.

3. Maak de 8 plakken ongeveer 10 centimer breed en leg ze op de bakplaat. Duw de sateprikkers ongeveer 5 centimeter in het deeg en zet ze vast met het deeg van de overgebleven plak.

4. Laat de koekjes ongeveer 8 tot 10 minuten bakken totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze 2 minuten afkoelen en haal ze van de bakplaat af. Laat ze nu afkoelen tot ze koud zijn.

5. Mix het glazuur met de kleurstoffen. Zo worden het rose en lijkt het meer op een gezicht. Doe het glazuur op de koekjes en maak monstergezichten met de garnering.

Griezelige Oogbalkoekjes


Benodigdheden
120gr boter
180gr pindakaas
60gr kristalsuiker
60gr bruine suiker
1 ei
2 eetl melk
1 theel vanilleextract
225 gr. bloem
1. theel. bakpoeder
0,5 theel zout
- Kristalsuiker
- 225ml vanilleglazuur
- Rode en zwarte glazuur
- Maltesers chocolade ballen

Bereidingswijze:

1. Verwarmd de oven voor op 200°C. Mix de boter en de pindakaas in een grote kom. Voeg de kristalsuiker en de bruine suiker toe en mix. Voeg ei, melk and vanilleextract toe. Klopt het stevig door elkaar. Voeg bloem, bakpoeder en zout toe en mix het op tot  ferme deeg.

2. Rol de deeg in ballen van ongeveer 3 centimer. rol ze in de kristalsuiker en leg ze op een bakplaat.

3. Bak ze ongeveer 8 tot 10 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen.

4. Versier het midden van de ballen met het vanilleglazuur; dit is het oogwit. Met de zwarte en rode glazuur teken je de ooglijnen en de adertjes. Stop leg de chocoladebalen erboven op als uitpuilende pupillen.

Betoverde Appels (redelijk gezonde snack)

Benodigdheden

- 10 rode appels (stam verwijderd)
- kant-en-klare chocoladedip
- 10 ijslolliestokjes
- koekkruimels.

1. Was de appels goed en stop de stokjes in het midden van de appels.

2. Warm de chocolade dip op en doop iedere appel in de chocaladedip.

3. Besprenkel de appels met de koekkruimels voordat de chocoladedip is afgekoeld. Laat de appels afkoelen en de Betoverde Appels zijn klaar.