Toon alle feestdagen

Komende 5 dagen

04 juni
Opa en Oma Dag
29 juni
Veteranendag
01 juli
Dag vd Architectuur
17 augustus
Sint Juttemis
08 september
Alfabetisering

Het hele jaar door

Pensioen

Kadowinkels Pensioen


Pensioen

Bookmark and Share

In Nederland heeft iedereen vanaf een leeftijd van 65 jaar recht op AOW, VUT en/of pensioen. Deze leeftijd is trouwens niet willekeurig gekozen. Bij de invoering van pensioen aan het einde van de 19e eeuw was dit namelijk de gemiddelde levensverwachting van arbeiders. Door termen als levensloopregeling, pensioengaten, pensioenfondsen, bijverzekeren, lijfrente en AOW zouden we tegenwoordig bijna vergeten waar het bij pensionering om gaat.

Iemand die met pensioen gaat hoeft niet meer te werken om aan allerdaagse financiële verplichtingen te kunnen voldoen. Pensionering is iets positiefs en zeker reden voor een feestje! Na jaren van hard werken heeft u tijd te over voor andere zaken dan werk. Gepensioneerden vallen soms al na één week in een zwart gat. Dit komt doordat dagbesteding en daarbij horende doelen "verdwenen" zijn. Maar de doelen en zingeving zijn niet komen te vervallen, ze zijn verschoven. Zingeving en activiteiten zijn niet moeilijk te vinden. Pak lang gekoesterde hobbywensen op, zorg voor de kleinkinderen, ga meer sporten, door met werken, studeren, klussen of vrijwilligerswerk doen. De mogelijkheden en vooral de beschikbare tijd zijn nu voorhanden!

Er zijn verschillende bedrijven in Nederland die leuke seminars organiseren als voorbereiding op uw pensioen. Vraag ernaar bij uw werkgever. De overgang van een werkend leven naar pensioen heeft grote gevolgen. Tijdens deze seminars komen onder andere thema's als zingeving en financiën aan de orde.

Boeken over pensioen:
-Prettig met pensioen (P. van der Tuin )
-Vorstelijk met pensioen (Erica Verdegaal)
-Fris en groen ook met je pensioen (Deane, B.)

Kadotips voor iemand die met pensioen gaat