Toon alle feestdagen

Komende 5 dagen

29 juni
Veteranendag
01 juli
Dag vd Architectuur
17 augustus
Sint Juttemis
08 september
Alfabetisering
15 september
Dag van de Scheiding

Het hele jaar door

Praat als een Piraat Dag - 19 september 2024

19 september 2024

Praat als een Piraat Dag

Bookmark and Share
Avast, me hearties!

Praat als een Piraat Dag?! Waarom zou je in Poseidons naam deze dag vieren? Het antwoord op deze vraag wordt door de initiatiefnemers van deze feestdag het als volgt verwoord: "Why not!" En gelijk hebben ze!

Praat als een Piraat Dag wordt ieder jaar op 19 september gevierd. De tweede belangrijke vraag die bij een feestdag beantwoord dient te worden heeft te maken met het "waarom" van de datum. Bij Praat als een Piraat Dag heeft dit een zeer gegronde historische reden. Het is namelijk de verjaardag van de ex-vrouw van één van de initiatiefnemers!

Nederland heeft een groot maritiem verleden. Veel Hollandse schepen zijn tot zinken gebracht door piraten en dappere Hollanders hebben hierbij het leven gelaten. Ook is het beroemdste piraten (spook)schip ter wereld van Hollandse makelij: De vliegende Hollander. Iday.nl pleit daarom voor erkenning van deze dag. Praat als een Piraat Dag is een welkome afwisseling tussen de gewichtige Dag van de Alfabetisering, Prinsjesdag en de Dag van de Vrede. Tip een vriend over Praat als een Piraat Dag en "welcome aboard, mates!"

Meer informatie vind je op www.talklikeapirate.com.