Toon alle feestdagen

Menu

 1. Valentijn kado suggesties
 2. Geschiedenis valentijnsdag
 3. Valentijnsdag prijsvragen
 4. Valentijnsdag cadeaus
 5. De valentijnskaart
 6. Gedichten valentijnsdag
 7. De Kus
 8. Spreuken
 9. Ik hou van je
 10. Bloemen
 11. Liefde en humor
 12. Verliefdheid
 13. Lovecalculator
 14. Kleurplaten valentijnsdag

Komende 5 dagen

22 april
Dag van de Aarde
01 mei
Dag van de arbeid
03 mei
Dag v.d. Persvrijheid
05 mei
Bevrijdingsdag
09 mei
Dag van Europa

Het hele jaar door

Valentijnsdag

Kadowinkels Valentijnsdag


Valentijnsdag

Bookmark and Share
Valentijnsdag, de dag van de liefde, de dag waarop, volgens het verhaal, de Heilige Valentijn het dochtertje van de gevangenbewaarder een briefje met daarop “Van Je Valentijn” toestopt. Valentijnsdag is al jaren dé dag waarop geliefden, al dan niet anoniem, extra aandacht aan elkaar besteden. Tegenwoordig gaat deze extra aandacht gepaard met cadeautjes, bloemen en, uiteraard, de Valentijnskaart.

Valentijnsymbolen
Alhoewel Valentijnsdag over de jaren steeds commerciëler is geworden, blijkt en blijft het voor veel mensen toch een speciale dag. Daarnaast blijven de belangrijkste Valentijnssymbolen toch de (anonieme) Valentijnskaart en de Rode Roos, ondanks de vele andere initiatieven.

Ieder jaar weer worden er anderhalf miljoen Valentijnskaarten per post verstuurd. Het gros van deze kaarten komt voor rekening voor jongeren tussen de 15 en 24. Je eigen digitale valentijnskaart kun je versturen via voor2.nl, gotya.nl, hallmark.nl of pretboeket.nl.

Naast de Valentijnskaarten blijft ook de Rode Roos onverminderd populair en is Valentijnsdag zelfs de belangrijkste dag van het jaar voor de bloemensector geworden. Een mooie rode roos of rozenboeket kun je halen bij praktisch iedere bloemist om de hoek. Een andere mogelijkheid is om je boeket via het internet te bestellen. Zo hoef je de deur niet uit en wordt je boeket anoniem en verpakt in een grote doos op valentijnsdag bij je geliefde bezorgd.

Valentijnkado
Naast deze hoofdsymbolen is valentijnsdag juist de dag geworden waarop mensen echt tijd voor elkaar vrij maken en, als het even kan, er gezellig en romantisch (een weekend) met elkaar tussenuit gaan. Wanneer je op zoek bent naar een leuk en origineel valentijnskado, kijk dan eens bij onze valentijnsdag kado's. Voor meer kado suggesties kun je terecht op kado.iday.nl.

Bedenk echter wel, dat het er niet om gaat wat je geeft. Het belangrijkste is de gedachte erachter! Een Valentijnskado dient oprecht te worden gegeven (net zoals alle andere kado’s eigenlijk). Het gaat meer dus meer om het gebaar. Een zelfgeschreven gedicht kan dus meer op prijs worden gesteld dan een dure ring. Schrijf dus een gedicht en geef deze samen met een Rode Roos en een kus in de nek aan je geliefde.

Passen we wel bij elkaar
Passen we wel bij elkaar, of vind de ander mij ook net zo leuk als dat ik hem/haar vind, zijn hele normale vragen die iedereen zich wel een keer afvraagt. Uiteraard gaat het er uiteindelijk om hoe je er zelf tegenoverstaat. Dat neemt echter niet weg dat er een paar grappige dingetjes zijn om te kijken in hoeverre je bij elkaar past. Zo heb je de lovecalculator die uit namen kan opmaken of personen bij elkaar horen. Daarnaast kan je ook sterrenbeelden vergelijken om te zien in hoeverre een (eventuele) relatie een kans van slagen heeft. Vergeet echter niet vooral je eigen gevoel te volgen.