Toon alle feestdagen

Menu

  1. Geschiedenis Moederdag
  2. Moederdagkado
  3. Kleurplaten
  4. Moederdag Gedichten
  5. Moederdagontbijt
  6. Moeder voor 1 dag
  7. Toekomstige data moederdag

Komende 5 dagen

04 juni
Opa en Oma Dag
29 juni
Veteranendag
01 juli
Dag vd Architectuur
17 augustus
Sint Juttemis
08 september
Alfabetisering

Het hele jaar door

Moederdag

Kadowinkels Moederdag


Moederdag

Bookmark and Share

In 1914 riep toenmalig president van de Verenigde Staten, Woodrow Wilson, moederdag uit tot feestdag. En terecht dat er een dag is om onze moeders te eren! Aan haar hebben we ten slotte voor het grootste gedeelte te danken dat we op deze mooie aardbol rondlopen. In Nederland vieren we moederdag ieder jaar op de tweede zondag van mei. Dit is echter niet in alle landen het geval. Vergeet echter niet dat het eigenlijk iedere dag moederdag is (alleen verwen je haar op deze manier wat meer).

Je kunt je moeder op een heleboel manieren verwennen. Een moederdagkado kan natuurlijk wel makkelijk zijn, maar vaak worden juist die dingen die je zelf doet voor je moeder veel meer gewaardeerd.

Ontbijt op bed
Wat je in ieder geval niet mag vergeten met moederdag is het ontbijt op bed. Een lekker croissantje, gekookt eitje en versgeperste sinaasappelsap. Daarnaast zijn er natuurlijk vele etenswaren die een ontbijtje compleet maken, maar verschillen per moeder. Onder Moederdagontbijt vind je een aantal suggesties voor een leuk en lekker moederdagontbijt(je). Mocht je echter de keuken in duiken, zorg er dan wel voor dat papa je erbij helpt om ongelukjes te voorkomen.

Met het ontbijt op bed begint in principe de verwendag voor moeder. Bij het ontbijt kun je trouwens ook een gedichtje, kleurplaat, iets leuks in elkaar knutselen of een enkele rode roos doen. Verder kan je je moeder natuurlijk nog meer verwennen, op dezelfde manier verwennen als ze bij jou, of jullie, doet. Door moeder voor 1-dag te worden, neem je voor 1 dag alle taken van je moeder over.

Moederdagkado
Alhoewel we net nog zeiden dat een moederdagkado niet het belangrijkste is. en dat is het nog steeds niet, toch vindt moeder het altijd wel leuk om wat te krijgen. Feitelijk is een ontbijtje op bed al een groot kado, maar een bosje bloemen vindt moeder ook altijd leuk. Andere ideeën voor een leuk kado zijn onder andere:

Geef je moeder voordelig en vrijblijvend een tijdschrift kado!
Een heerlijk weekendje weg voor je moeder
Kaartjes voor een musical, concert of evenement.
Een met helium gevulde ballon met jouw foto erop
Familie foto op een schilderijdoek of als poster

Meer kadosuggesties van Iday vind je onder moederdagkado.