Toon alle feestdagen

Menu

  1. Geschiedenis Moederdag
  2. Moederdagkado
  3. Kleurplaten
  4. Moederdag Gedichten
  5. Moederdagontbijt
  6. Moeder voor 1 dag
  7. Toekomstige data moederdag

Komende 5 dagen

29 juni
Veteranendag
01 juli
Dag vd Architectuur
17 augustus
Sint Juttemis
08 september
Alfabetisering
15 september
Dag van de Scheiding

Het hele jaar door

Moederdag

Kadowinkels Moederdag


Moeder voor 1 dag

Bookmark and Share
Om je moeder een dagje te verwennen kun je haar huishoudelijke taken overnemen. Dit lijstje kun je gebruiken zodat je niets vergeet: Opstaan, tafel dekken, sinasappels persen, boterhammen smeren, iedereen wakker maken. Zodra iedereen uit zijn bed is, kan je alle bedden opmaken. Na het eten kan je de tafel afruimen en eventueel de afwas doen. Vervolgens doe je de was. Je doet alle was in de wastrommel (wit 60 graden, gekleurd 40/30 graden. Kijk in ieder geval in de labels die in de kleren zitten) Nu kan je eindelijk gaan douchen.

Als je klaar bent met douchen kan je de badkamer meteen schoonmaken. Gelukkig is alleen de huiskamer stoffig. Er moet dus gestoft worden. Belangrijk is, dat je de spullen van hun plaats afhaalt en er niet omheen gaat. Dus alle planken, vensterbanken, kasten, spullen die in/op iets staan ook niet vergeten! Toevallig is de vloer van de huiskamer erg vuil. Eerst stofzuig je hem, daarna dweil je hem. Daar ben je zeker wel een klein uurtje mee bezig. (het is een grote kamer)

De planten moeten ook water hebben. Doe een druppel Pokon in de gieter, en water geven maar! Inmiddels is het middag. Er kan geluncht worden. Tafeltje dekken, en eten maar! hèhè..even uitrusten. Zwaar hè? Ok, je bent klaar met eten. Vergeet de tafel niet af te ruimen en je bord/bestek/glas af te wassen. Er wordt geconsumeerd in huis, dus het eten en drinken moet ook weer aangevuld worden. Vergeet geen boodschappentassen mee te nemen! En een euro voor het winkelwagentje! Maak van tevoren een lijstje van wat je moet kopen. Kijk in de koelkast en in de voorraadkast en maak een schatting van hoeveel je denkt dat jullie gezin eet in een week. Je moeder houdt van vers vlees en verse kaas, dus aan de supermarkt alleen heb je niet genoeg!

Je bent na die boodschappen wel een beetje moe geworden. Of je leest een boek, of je kijkt TV of je doet even een dutje… Om vier uur komt een gedeelte van je familie weer thuis, het is prettig als er dan thee of koffie voor ze staat! Je hebt bij de bakker lekkere koekjes gekocht en die kunnen nu gegeten worden. Daarna kan je alvast aan het avondeten beginnen. Je begrijpt onderhand wel dat je moeder het maar zwaar heeft! Dus neem dat zware werk voor één dag uit handen.