Halloween - 31 oktober 2023
Halloween Hapjes
Als je vrienden of buurtbewoners uitnodigt om Halloween te vieren dan wil je ze lekkere hapjes voorschotelen.Makkelijke partysnacks is dan waarschijnlijk precies he tsoort eten waar je naar opzoek bent. Iday heeft er een paar voor je gevonden die ook nog eens buitengewoon 'griezelig' zijn.
Angstaanjagende zalmsnippers
Benodigdheden:
- 1 rode biet
- 1 grote moot zalm
- groene kleurstof
- smeerkaas
- 1 bruin stokbrood
Dit simpele recept is lekker, gezond en schittert op elk Halloweenfeest. Rasp een rode biet in fijne reepjes. Hak de moot zalm in dunne, kleine stukken. Roer de zalm en de bieten door elkaar met een houten lepel totdat ze goede gemixd zijn. De zalm zal de rode kleur van de biet aannemen.
Mix beetje groene kleurstof door wat smeerkaas totdat het een beetje schimmelige Halloweenkleur krijgt. Smeer de 'groene kaas' op bruin stokbrood en beleg ze de met de zalm/biet mix.
Duivelse Dips
Deze dips zijn makkelijk te maken en hebben de kleuren die bij Halloween passen.
Rode peper hummus: voeg een theelepel zoete paprikapoeder toe aan kant-en-klare-hummus en je hebt een groengeelrode dip.
Guacamole: een prachtige groene dip die het altijd goed doet. Kan je kant-en-klaar kopen. Voor een wat meer Halloweeneffect voeg je gehakte pompoenpitten toe.
Oranje smeerkaas: Geelwortel is een fantastisch kruid dat een natuurlijk oranje kleur heeft. Mix een halve theelepel geelwortel met 200gr smeerkaas en 100gr. yoghurt.
Serveer alle dips met tortilla's.
Heksenvingers (dit recept ziet er echt eng uit!)
Benodigdheden:
225gr. zachte boter
225gr. poedersuiker
1 ei
1 theelepel Amandelextract
1 theelepel Vanille
700gr. Bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
175gr. gebleekte amandelen
Bereidingswijze:
1. Mix boter, ei, suiker, amandelextract en vanille in een grote kom. Voeg al kloppend bloem, bakpoeder en zout toe. Bedek het mengsel en laat het 30 minuten in de koelkast staan. Gebruik ongeveer een kwart van het deeg per keer om de vingers klaar te maken en zet de rest terug in de koelkast. Rol een eetlepel deeg in de vorm van een vinger. Duw een amandel als een nagel aan het einde van elke rol in het deeg. Druk het midden van de vinger in om een knokkel te maken.
1. Verwarm de over op 160°C. Bak de vingers op een ingevette bakplaat voor ongeveer 20-25 minuten, tot ze goudbruin zijn en laat ze dan een paar minuten afkoelen.