Toon alle feestdagen

Menu

 1. Housewarmingkado
 2. De drankjes
 3. Huur een kok
 4. Housewarming muziek
 5. De aankleding
 6. De rondleiding plannen
 7. Feestmateriaal huren
 8. Huur een party planner
 9. Party games
 10. Housewarming uitnodiging
 11. Housewarming tips

Komende 5 dagen

22 april
Dag van de Aarde
01 mei
Dag van de arbeid
03 mei
Dag v.d. Persvrijheid
05 mei
Bevrijdingsdag
09 mei
Dag van Europa

Het hele jaar door

Housewarming

Kadowinkels Housewarming


Verzorg de drankjes

Bookmark and Share
Zowel de gastheer en gastvrouw als de gastem moeten zich thuisvoelen tijdens een housewarming party. De drankjes die je serveert -en de manier waarop je ze aanbiedt- kunnen hier aardig bij helpen.  Een ijskoud glas of een dampende mok in de handen van jouw gasten, zorgen ervoor dat ze zich meteen welkom voelen. Iday geeft je een paar handige tips voor geschikte drankjes.

1. Koop genoeg in. Niks vervelender dan zonder drank komen te zitten tijdens je eigen feest.

2. Zorg voor frisdrank. Bied jouw gasten een selectie van bronwater, vruchtensappen en frisdrank. Heb je een thema, zorg dan voor een drankje dat bij het thema past. Zoals een smoothie als je de zomer als thema hebt gekozen.

3. Zorg voor alcoholische dranken. De basis is witte wijn, rode wijn en bier. Dit kan je aanvullen met mixdrankjes, maar die zijn meestal prijzig. Het is goedkoper en leuker om zelf van te voren een aantal cocktails te maken, zeker als je een thema aanhoudt. Zorg ruim van te voren dat je voldoende ijsblokjes in huis hebt.Voor bier kan je ook een thuistap inhuren. Gasten kunnen dan hun eigen biertje tappen.

4. Heb je voldoende glaswerk of moet je plastic glazen hebben? Heb je  tijdens het feest tijd om de vaatwasser te gebruiken? Zijn er kleine kinderen die aparte drinkbekers nodig hebben? Heb je mokken nodig voor warme dranken? Laat niets aan toeval over.

5. Maak welkomstdrankjes. Een glaasje champagne, een cocktail of een lekker warme drank bij binnenkomst. De visite voelt zich gelijk thuis en het ijs is gebroken.

Drank serveren:
- Serveer drankjes meteen als ze gereed zijn. Niemand zit te wachten op lauwe koffie of op warme zomercocktails. Vergeet niet de extra's toe te voegen als een cocktailprikkertje met vruchtje, kaneelstokje of de chocoladesprenkels op de cappuccino

- Wees een actieve gastvrouw of gastheer. Vraag de gasten regelmatig of je hun glazen kan bijvullen of serveer ze een origineel drankje dat ze nog niet eerder hebben geproefd.