Toon alle feestdagen

Komende 5 dagen

01 april
1 April
10 april
Broers en zussen dag
19 april
Dag tegen pesten
22 april
Dag van de Aarde
26 april
Koningsdag

Het hele jaar door

Wereld Diabetes Dag

Wereld Diabetes Dag

Bookmark and Share
Diabetes heeft een grote impact op het dagelijks leven. De toename van het aantal mensen met diabetes is verontrustend. Preventie en vroegtijdige herkenning worden daarom steeds belangrijker. Elk jaar wordt er op 14 november wereldwijd aandacht gevraagd voor één van de meest voorkomende chronische ziekten: diabetes.

Het doel van Wereld Diabetes Dag is aandacht en begrip te vragen voor diabetes, die wereldwijd epidemische vormen aanneemt, onder volwassenen maar ook onder kinderen. Wereld Diabetes Dag wordt elk jaar gevierd op 14 november ter gelegenheid van de verjaardag van Frederick Banting die, samen met Charles Best, aan de basis stond van de ontdekking van insuline in 1922.

Elk jaar nemen meer dan 200 lidorganisaties van de Internationale Diabetes Federatie uit meer dan 160 lidstaten van de Verenigde Naties, alsook verenigingen en organisaties, bedrijven, gezondheidswerkers en mensen met diabetes en hun gezinnen deel aan World Diabetes Day.

Ieder jaar heeft de Wereld Diabetes Dag een thema. Het actuele thema voor dit jaar kunt u vinden op de website voor Diabetes Dag. De dag wordt georganiseerd door de Nederlandse Diabetes Federatie, Diabetesvereniging Nederland en het Diabetes fonds.