Toon alle feestdagen

Menu

 1. Kadotips verjaardag
 2. Echt kaartje sturen
 3. Taart laten bezorgen
 4. Ontbijtje laten bezorgen
 5. De verjaardagscalculator
 6. Uitnodigingen
 7. Traktaties maken
 8. Traktaties bestellen
 9. Drankjes kinderfeestje
 10. Pinata peunen
 11. Kinderfeestje op locatie
 12. Boek een Clown
 13. Boek een Goochelaar
 14. Boek een Grimeur
 15. Gedichten en spreuken
 16. Abraham of Sarah pop huren
 17. Abraham of Sarah pop maken
 18. Herkomst Abraham en Sarah
 19. Herkomst verjaardag
 20. Liedjes
 21. Gebruiken wereldwijd
 22. Gefeliciteerd in vele talen

Komende 5 dagen

22 april
Dag van de Aarde
01 mei
Dag van de arbeid
03 mei
Dag v.d. Persvrijheid
05 mei
Bevrijdingsdag
09 mei
Dag van Europa

Het hele jaar door

Verjaardag

Kadowinkels Verjaardag


Zelf traktaties maken

Bookmark and Share

DOE-ALS-OF-IJSJES (Bron: Kids-n-Fun)

Dit kun jezelf heel makkelijk maken en tracteren op school of uitdelen op je verjaardagsfeestje.

Ingredienten:
- ijshoorn
- 1 spekkies
- 2 marshmallows

Bereiding:
Doe 3 marshmallows en een spekje in het ijshoorntje. Dat is alles! Je kunt de hoorntjes ook inpakken in doorzichtig (gekleurd) plastic.

SCHUIMPJES (Bron: Kids-n-Fun)

Gezellige zelfgemaakte schuimpjes met lekker gekleurde spikkels erop. Kids kunnen een hoop zelf doen. Leuk voor op een feestje of een regenachtige zondagmiddag.

Ingredienten:
- 3 eieren  
- 5 druppels citroensap  
- 250 gram poedersuiker  
- 1 potje musket gekleurde spikkeltjes

Benodigheden:
Bakpapier, mixer, spuitzak met kartelrand

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden/gasstand 3. Leg het bakpapier op de bakplaat (tip: maak de plaat nat, dan blijft het paier makkelijk liggen).
Splits de eieren. Dat is misschien even lastig: Breek de schaal van de eieren boven een bak. Zorg dat je in allebei de handen de helft van de schaal hebt. Giet langzaam het eigeel in één van de twee helften. Zo valt het eiwit in de schaal. Herhaal dit een paar keer. Het eigeel heb je voor dit gerecht verder niet nodig.
2. Zet de mixer in het eiwit en klop het, samen met de citroensap, tot het mengsel stijf is. Lepel voor lepel klop je nu ook de poedersuiker er doorheen. Als het goed is ziet het megsel er stevig en glanzend uit als alle suiker op is.
3. Schep het mengsel in de spuitzak. Spuit toefjes van 3 cm breed op het bakpapier. Hou er ongeveer een centimeter tussen, ze zetten nog een beetje uit.
4. Bestrooi de schuimpjes met de gekleurde spikkels en bak ze 25 minuten in de oven. Zet de oven daarna uit, maar laat alles nog een half uur staan.

FRUITSPIES MET PANNENKOEK (Bron: Kids-n-Fun)

Leuke traktatie van pannekoeken en fruit. Leuk om uit te delen.

Ingredienten:
- 100 gram bloem
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 200 ml melk
- 1 ei
- 2 eetlepels olie
- 10 aardbeien
- halve witte kool
- 3 eetlepels jam aarbeien
- 20 druiven pitloos

Materialen:
Lange houten prikkers of sateprikkers, aluminiumfolie.

Bereiding:
1. Klop in een kom de bloem met het cacaopoeder, de melk, het ei en een mespunt zout tot een glad beslag. Verhit de helft van de olie in een ruime koekepan met antiaanbaklaag en schenk de helft van het beslag er in. Bak de pannekoek aan beide kanten lichtbruin. Bak met de rest van de olie en het beslag nog een pannekoek.
2. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Wikkel de kool in aluminiumfolie en leg de kool met de platte kant op een dienblad.
3. Bestrijk de pannekoek met de jam. Rol de pannekoeken stevig op en snijd ze elk in 10 dunne mooie rolletjes. Rijg aan elke prikker afwisselend een rolletje pannekoek , druif, aardbei, druif rolletje pannekoek. Steek de spiesjes in de kool.

TOVERDRANK (Bron: Kids-n-Fun)

Zelf toverdrank maken? Een heel leuk idee voor een kinderfeestje. 

Ingredienten:
- Limonade diversen smaken en kleuren (of gebruik vruchtensappen)

Bereiding:
Deze griezelige brouwsels maak je van verschillende kleuren limonade of vruchtensap. Week de etiketten van lege flesjes en vul ze met jouw mengsel. Ontwerp vervolgens je eigen angstaanjagende etiket en plak hem met lijm op het flesje en je toverdrank is klaar!

KIKKERS (Bron: Kids-n-Fun)

Heel leuk voor een kinderfeestje of om uit te delen op school. 

Ingredienten:
- Cake kant en klaar, langwerpig
- 100 gram boter  
- 2/3 kop poedersuiker gezeefd
- 2 theelepels melk  
- kleurstoffen rood
- vanille extract  
- 9 chocolade ronde chocolaatjes, doormidden gesneden
- drop Engelse drop, ter garnering
- 3 koppen poedersuiker voor de glazuur
- 5 eetlepels water kokend
- 2 theelepels gelatine voor de glazuur
- kleurstoffen groen, voor de glazuur

Bereiding:
1. Cake over de lengte in 3 dikke plakken snijden. Uit elke plak 3 ronde vormen snijden -zonder donkere cakerand- met een rond uitsteekvormpje van 6 cm doorsnee.
2. Boter in een middelgrote kom gladkloppen. Poedersuiker en melk toevoegen en blijven kloppen tot een luchtige massa. Met rode levensmiddelenkleurstof lichtroze kleuren en met essence op smaak brengen; goed mengen. Kleine bergjes van het mengsel gelijk verdelen bovenop elk cakeje; houd 1 el botermengsel over. Randen van de cake bijwerken, vanaf de bovenkant diagonaal gladstrijken met een scherp mes. Chocolaatjes aan de zijkant in de cakevormen steken met het overgehouden botermengsel. Cakejes op een plaat 2-3 uur in de koelkast laten opstijven. Voor het glazuur: poedersuiker in een grote kom zeven en middenin een kuiltje maken. 2 el water in een kleine kom doen en hierin de gelatine al roerend laten oplossen. Gelatinemengsel bij de rest van het water voegen; over de poedersuiker gieten en glad roeren. Met groene levensmiddelenkleurstof kleuren en goed mengen.
3. Steeds een cakeje op een vork leggen. Glazuur erover scheppen, zodat alle kanten bedekt zijn. Geglazuurde cakes heel voorzichtig op een rooster zetten.
4. Kikkers versieren met dropjes voor ogen en voeten. Met de scherpe punt van een mes voorzichtig mondjes uitsteken. Glazuur helemaal laten opstijven.

Voor meer tips, zie www.kids-n-fun.nl.