Toon alle feestdagen

Menu

  1. Kadotips verjaardag
  2. Echt kaartje sturen
  3. Taart laten bezorgen
  4. Ontbijtje laten bezorgen
  5. De verjaardagscalculator
  6. Uitnodigingen
  7. Traktaties maken
  8. Traktaties bestellen
  9. Drankjes kinderfeestje
  10. Pinata peunen
  11. Kinderfeestje op locatie
  12. Boek een Clown
  13. Boek een Goochelaar
  14. Boek een Grimeur
  15. Gedichten en spreuken
  16. Abraham of Sarah pop huren
  17. Abraham of Sarah pop maken
  18. Herkomst Abraham en Sarah
  19. Herkomst verjaardag
  20. Liedjes
  21. Gebruiken wereldwijd
  22. Gefeliciteerd in vele talen

Komende 5 dagen

20 november
Rechten v/h kind
01 december
Wereld Aids Dag
05 december
Sinterklaas
10 december
Dag Mensenrechten
15 december
Naturalisatiedag

Het hele jaar door

Verjaardag

Kadowinkels Verjaardag


Alcohol-vrije drankjes

Bookmark and Share

Appelpunch (6-8 glazen).

Een vrij pittige warme drank.

- 2 ½ dl koud water
- 1 kaneelstokje
- 3 kruidnagelen
- schil van sinaasappel&citroen(dunschiller)
- 1l. appelsap(aangelengd diksap)

Bereidingswijze:
Breng in een ruime pan alle ingrediënten behalve de appelsap aan de kook. Doe het deksel erop en laat het geheel een kwartier trekken(niet laten koken) Doe het vuur uit en laat zo nodig nog een half uurtje staan. Zeef het aftreksel, doe het terug in de pan en giet de appelsap erbij. Verhit de punch onder af en toe roeren tot drinktemperatuur. Breng hem eventueel op (meer) smaak met citroen- en/of sinaasappelsap.

Feestelijke chocolademelk (1 liter)

De melk van in de gangbare handel verkrijgbare chocolademelk wordt zeer sterk verhit. Veel lekkerder is deze geliefde drank als je hem volgens dit recept met echte chocolade en op drinktemperatuur gebrachte melk maakt.

- 2 eetlepels cacao
- 2 dl koud water
- 2 theelepels maïzena
- ¼ vanillestokje, opengespleten
- wat stroop of suiker
- 1 kleine reep (40 gr) pure chocolade, in stukjes gebroken
- ca. 7 dl melk
- ca. 2 dl slagroom, stijfgeklopt

Bereidingswijze:
Maak het cacaopoeder aan in het water, roer de maïzena erdoor, leg het vanillestokje erin en voeg ook het zoetmiddel. Breng dit al roerende aan de kook en laat een tellen doorkoken. Laat de chocolade erin smelten. Voeg de melk toe en zet de chocolademelk op een koele plaats weg of breng hem al kloppend met een garde drinktemperatuur (ca. 60 graden) als je hem warm wilt serveren. Verwijder het vanillestokje en giet de chocolademelk in voorverwarmde of koude mokken. Schep er een lepel slagroom op en rasp er een paar vlokjes chocolade over (of stuif er wat cacaopoeder op).

Milkshakes (5-6 glazen)

Deze recepten zijn gebaseerd op wat minder ijs en wat meer fruit. Wie de shake toch graag dik en smeuïg wil, kan bij elke fruitsoort een halve banaan meemixen.

Maak een keuze uit:
- ca 400 gr. Zeer rijpe aardbeien, in stukjes gesneden
- ca. 250 gr zeer rijpe frambozen, door een zeef gedrukt
- 2 zeer rijpe bananen, in stukjes gesneden
- 1 gescheelde appel of rijpe peer en 1 rijpe banaan, in stukjes gesneden
- een half pot of blik ingemaakte abrikozen, perziken, kersen, pruimen of ananas, zonodig ontpit en ontveld.

Overige benodigdheden:
- 1 a 2 eetlepels vloeibare honing (weinig bij banaan, meer bij zuur fruit en geen bij ingemaakte vruchten)
- 1 liter melk; voor het ingemaakte fruit karnemelk (eventueel iets meer)

Bereidingswijze:
Doe het voorbereide fruit met de honing en zo nodig wat water (of sap uit pot of blik) in de mixbeker en maak er een fijne puree van. Dit kun je van tevoren doen en in de koelkast een paar uur bewaren. Voor het serveren aanlengen met de melk (gebruik een garde). Versier de shakes met achtergehouden stukjes fruit en verse munt of citroenmelisse en serveer ze met een wafeltje of biscuitjes.