Toon alle feestdagen

Menu

  1. Prettige Kerstdagen
  2. Het ontstaan van Kerst
  3. Het Kerstverhaal
  4. De Kerstman
  5. Kerstboom
  6. Kinderliedjes
  7. Ebenezer Scrooge

Komende 5 dagen

29 juni
Veteranendag
01 juli
Dag vd Architectuur
17 augustus
Sint Juttemis
08 september
Alfabetisering
15 september
Dag van de Scheiding

Het hele jaar door

Kerstmis - 25 december 2024

Een mooie echte kerstboom

Bookmark and Share

Voor de meeste mensen is kerstmis geen echte kerstmis zonder een kerstboom. De kunstboom heeft veel voordelen, maar zorgt voor minder sfeer dan een lekker ruikende echte kerstboom. Vervelend is het als de boom al heel snel uitzakt en zijn naalden verliest, zodat je met de kerst met een kale boom zit. Op deze pagina vind je wat tips om dit te verhelpen. Niet onbelangrijk, want de boom staat wel een maand lang in je huiskamer.

Zoek een geschikte plaats voor de boom. Moet de boom van alle kanten gezien worden of zet je de boom met een kant tegen de muur? Hou de boom in ieder geval weg van warmtebronnen, zoals TV's, open haarden en verwarmingen. Pas ook op dat de boom niet in de buurt van een deur staat. Kijk of de stam van de boom groot genoeg is voor het voetstuk.

Meet voor dat je een boom gaat kopen de hoogte van de kamer op de plek waar je de boom gaat zetten. Niets is vervelender als je de boom naar binnendraagt en merkt dat hij te groot is. Neem een meetlint mee (voor de boom) en zorg voor goede bandenspanners zodat je de boom mee kan nemen op je auto.

Wacht niet te lang met het kopen van de boom. De bomen worden weken van tevoren gekapt en staan dan zonder water, de beste bomen worden het eerste verkocht. Kies daarom altijd voor een mooie verse boom. Verse bomen hebben een groen, glanzend uiterlijk met weinig bruine naalden. De naalden moeten flexibel zijn en moeten er niet afvallen als je met je hand door de boom aait. Pak de boom in het midden en laat hem van een kleine hoogte op de grond stuiteren. De groene naalden horen er niet af te vallen.
Informeer naar de verschillen tussen soorten bomen. Het ene soort verliest eerder zijn naalden dan de ander.

Nu je de boom hebt uitgezocht is het tijd om hem naar huis te halen. De volgende tips zijn om de boom vers te houden gedurende de feestdagen.