Toon alle feestdagen

Menu

  1. Prettige Kerstdagen
  2. Het ontstaan van Kerst
  3. Het Kerstverhaal
  4. De Kerstman
  5. Kerstboom
  6. Kinderliedjes
  7. Ebenezer Scrooge

Komende 5 dagen

08 maart
Vrouwendag
14 maart
Steak and Blowjob Day
14 maart
Pi-dag
21 maart
Dag tegen Racisme
24 maart
Tuberculosedag

Het hele jaar door

Kerstmis - 25 december 2024

Het Kerstverhaal

Bookmark and Share

Het kerstverhaal staat in het evangelie van Mattheus en Lucas opgenomen en gaat over de geboorte van Jezus.

Het kerstverhaal over de geboorte van Jezus begint met de reis van Jozef en Maria van Nazzareth naar de stad Bethlehem maakten. zij waren naar deze geboortestad van Jozef op weg omdat de Romeinse keizer Augustus een volkstelling hield. Maria was tijdens de reis zwanger en zat delen van de reis op een ezel.

Na een lange en vermoeiende reis kwamen Maria en Jozef aan bij een herberg op zoek naar een overnachting. De herberg was vol en Jozef en Maria kregen onderdak in de stal van de herberg. Deze kan in een grote gevestigd zijn geweest, maar dit is niet helemaal duidelijk. In de stal beviel Maria van Jezus, wikkelde hem in doeken en legde hem in een kribbe.

In de omgeving van de stal hielden herders de wacht bij hun schapen tot zij werden bezocht door een engel. De herders waren echter niet de enigen die van de geboorte van Jezus hadden gehoord. Er waren namelijk drie wijzen uit het Oosten op zoek naar het kind. Op hun zoektocht werden zij geleid door een fel schijnende ster die zich pal boven de stad bevond. Eenmaal aangekomen overlaadden zij het pasgeboren kind met geschenken. Koning Herodes was ter ore gekomen dat er in Bethlehem een koningskind was geboren. Vrezend voor zijn positie stuurde hij een groep soldaten naar Bethlehem met de opdracht het kind te doden. God greep echter in en stuurde een engel naar de aarde om Jozef te waarschuwen zodat hij het kind in veiligheid kon brengen. Net op tijd vluchtte hij met zijn gezin naar Egypte. Het zou tot na de dood van Herodes duren voordat ze weer veilig naar Nazzareth terug konden.