Toon alle feestdagen

Menu

 1. Kadotips
 2. Babykado's
 3. Babykleertjes
 4. Stuur een e-card
 5. Stuur een felicitatiekaartje
 6. Babywebsite
 7. Geboortejaar vastleggen
 8. Kadopakket
 9. Huur een ooievaar
 10. Beschuit met muisjes
 11. Geboortekaartje
 12. Gedichten op geboortekaartje
 13. Kraambezoek plannen
 14. Versiering
 15. Gedicht bij kraamkado
 16. Kraametiquette
 17. Kraamkadootjes
 18. Babymuziek
 19. Babyschilderij
 20. Chocoladebeschuit
 21. Luiertaart
 22. Sprookje met babynaam
 23. Taart met muisjes
 24. Geboortedrank
 25. Ooievaar en kinderputten

Komende 5 dagen

08 maart
Vrouwendag
14 maart
Steak and Blowjob Day
14 maart
Pi-dag
21 maart
Dag tegen Racisme
24 maart
Tuberculosedag

Het hele jaar door

Geboortedag

Kadowinkels Geboortedag


Kraametiquette

Bookmark and Share
Met een bezoekje aan de kersverse ouders en baby laat je zien hoe blij je bent met de komst van een nieuw kindje in het leven van jouw familielied, vriend(in) of kennis. Hoe dankbaar een bezoekje brengen ook is, soms wordt het de ouders wel eens te veel. Probeer de ouders zo veel mogelijk te ontlasten door de volgende tips in acht te nemen.

1. Hou het kort. Simpel: blijf geen uren hangen. Ook al geven de ouders je uit beleefdheid geen seintje om te vertrekken. Blijf niet langer dan een uurtje.

2. De baby is het mooiste geschenk van de wereld voor de ouders. Maak dus geen flauwe grappen over de uiterlijkheden van de baby.

3. Zorg altijd voor een kadootje. Met lege handen aankomen is echt taboe.

4. Bied je diensten aan. Help met koffie zetten, haal een boodschapje of wellicht is wel iets anders waar de ouders om zitten te springen.

5. Vergeet papa niet. Meestal gaat al de aandacht naar mama en de baby. Volkomen terecht natuurlijk, maar papa is er ook nog. Vraag eens hoe het met hem gaat.

6. Dring je niet op. Blijf niet aandringen als een afspraak maken niet meteen lukt. Papa en mama nemen echt wel contact met je op als ze dat hebben beloofd.

7. Hou het rustig. Maak niet te veel herrie. Papa en mama zijn kapot van alle hectiek. Ook zitten ze niet te wachten op rondhollende kinderen.

8. Ga 's ochtens of 's middags. Vader en moeder zijn in de avond aan het einde van hun latijn. Laat ze 's avonds maar lekker met rust.

9.  Ga later in de maand. De ouders nemen het je echt niet kwalijk als je pas na een week of twee op visite komt. Kunnen zij bijkomen van de bevalling en eerst even zelf genieten van hun nieuwe kindje.

10.  Hou je klachten achterwege. Richt je echt op de ouders en het kindje. Veel kraamvisite vervalt snel in oude gewoontes door te gaan klagen of het over hun eigen leven te hebben. Nu even niet.