Toon alle feestdagen

Komende 5 dagen

22 april
Dag van de Aarde
01 mei
Dag van de arbeid
03 mei
Dag v.d. Persvrijheid
05 mei
Bevrijdingsdag
09 mei
Dag van Europa

Het hele jaar door

Veteranendag - 29 juni 2024

Veteranendag

Bookmark and Share
Eén van de doelen van het Nederlandse leger is de bescherming en bevordering van de internationale rechtsorde en stabiliteit en het ondersteunen van civiele autoriteiten bij rechtshandhaving, rampenbestrijding en humanitaire hulp. Hiertoe worden overal ter wereld Nederlandse militairen ingezet.

Naast de veteranen die op recente missies zijn geweest worden op de veteranendag natuurlijk oud-militairen uit de Tweede Wereldoorlog en voormalig Koninklijk Nederlands Indisch Leger geëerd. De veteranendag vindt plaats op de geboortedag van Zijne Koninklijke Hoogheid wijlen Prins Bernhard. Prins Bernhard is de beschermheer van de dag waarop 150.000 veteranen de aandacht krijgen die ze verdienen.

De Nederlandse Veteranendag is te beschouwen als een eerbetoon aan Nederlandse veteranen. Naast de officiële plichtplegingen in de Ridderzaal staan, in aanloop naar, en tijdens de Veteranendag staan de verhalen van de Nederlandse veteranen centraal. Hierdoor zijn zij bijvoorbeeld in klaslokalen van lagere scholen te vinden om hun verhalen door te geven en de jeugd bewust te maken van hun vrijheid.