Toon alle feestdagen

Menu

  1. Geschiedenis
  2. Vaderdagkado
  3. Knutseltips
  4. Uitjes met vader
  5. Ontbijt
  6. Helpen met klussen
  7. Toekomstige data

Komende 5 dagen

08 maart
Vrouwendag
14 maart
Steak and Blowjob Day
14 maart
Pi-dag
21 maart
Dag tegen Racisme
24 maart
Tuberculosedag

Het hele jaar door

Vaderdag

Kadowinkels Vaderdag


Knutseltips

Bookmark and Share

Handafdruk in deeg

Benodigdheden:
2 kopjes bloem
1 kopje zout
1 kopje water
Eventueel kleurstof (roze voor meisjes, blauw voor jongens)

Mix alle ingrediënten en kneed ze tot er een gladde bal ontstaat. Het deeg moet redelijk stevig zijn. Leg de bal op bakpapier en rol hem uit.  Het deeg moet ongeveer een centimeter dik zijn. Maak daarna een afdruk van de kinderhand in het deeg. Je kunt ervoor kiezen om daarna de hand in het deeg uit te snijden, maar je kunt ook een leuke vorm er omheen maken (bijvoorbeeld met behulp van een koekjes- of taartvorm). Dan maak je twee gaten in de vorm, zodat je de vorm uiteindelijk kunt ophangen. Dan bak je de vorm in 2 tot 3 uur op 100 graden celsius. Het deeg wordt dan hard, maar zorg ervoor dat het niet verbrandt. Als de vorm afgekoeld is gebruik je verf of stiften om de vorm te versieren. Vergeet de naam van het kind en de datum niet! Rijg daarna een stukje lint door de gaten zodat je de vorm op kunt hangen.

Stoffen stropdas

Pak een oude lap stof (bijvoorbeeld van een oud dekbedovertrek) en knip de vorm van een stropdas eruit. Aan de bovenkant sla je de stof om een stuk lint (of een ander zacht touwtje) heen zodat het stuk lint als het ware door de bovenkant van de stropdas heen loopt. Hierna kun je de stropdas beschilderen met textielverf of gewone verf, en klaar is je stropdas!

Kei van een vader

Neem een grote steen uit de tuin en beschilder die in leuke kleuren. Daarna schrijf je erop "je bent een KEI van een vader!".