Toon alle feestdagen

Komende 5 dagen

08 oktober
Filevrije Dag
11 oktober
Coming Out Dag
15 oktober
Dag van het Handen Wassen
18 oktober
Dag v.d. Democratie
28 oktober
Rookmelderdag

Het hele jaar door

Nationale Rookmelderdag - 28 oktober 2022

Nationale Rookmelderdag

Bookmark and Share

Op 30 oktober kan de brandweer zomaar uw huis binnenvallen! Schrik niet, dat doen ze in het kader van Nationale Rookmelderdag. In geval van brand kan een rookmelder namelijk zeer doeltreffend uw leven redden. Veel huishoudens in Nederland hebben geen rookmelder en daarom wordt op 28 oktober landelijk aandacht geschonken aan het installeren van een rookmelder.

Het plaatsen van een rookmelder is geen overbodige luxe. In 2004 vlogen 6800 huizen in brand. Een rookmelder beschermt u en eventueel het gehele gezin. Een kortsluiting kan binnen enkele minuten leiden tot een grote brand waarbij niet alleen het vuur zelf, maar ook de gevaren van de rook die daarbij vrijkomt, groot zijn. Onderzoek toont aan dat de kansen op overleving met een rookmelder in huis aanzienlijk groter zijn dan zonder. Het is een cliché, maar daarom niet minder waar: voorkomen is beter dan genezen.

Hang rookmelders op aan het plafond van elke ruimte waarop slaapkamers uitkomen. Rookmelders zijn in iedere doe-het-zelf winkel te koop. Er zijn rookmelders die een melding geven bij een verhoogde koolmonoxidewaarde. Voor meer informatie kijk op: Nationalerookmelderdag.nl