Toon alle feestdagen

Komende 5 dagen

08 maart
Vrouwendag
14 maart
Steak and Blowjob Day
14 maart
Pi-dag
21 maart
Dag tegen Racisme
24 maart
Tuberculosedag

Het hele jaar door

Dag van de Mantelzorg - 10 november 2024

Dag van de Mantelzorg

Bookmark and Share

Ieder jaar, op 10 november wordt de Dag van de Mantelzorg gehouden. Naast de immer aanwezig dank voor mantelzorgers van de direct betrokkenen, worden op deze dag de mantelzorgers van Nederland officieel in het zonnetje gezet.

Maar wat is mantelzorg eigenlijk? Mantelzorg is langdurige, onbetaalde en vaak intensieve zorg voor bijvoorbeeld een chronisch zieke of gehandicapte partner, ouder of kind, of een vriend, buurman of buurvrouw.

Op 10 november wordt op meer dan 200 plaatsen verspreid over heel Nederland, aandacht besteedt aan mantelzorg en mantelzorgers. De activiteiten op Dag van de Mantelzorg variëren van informatievoorziening over Steunpunten Mantelzorg, Vrijwillige Thuishulp, Vriendendiensten tot Buddyprojecten. Los van deze mantelzorg gerelateerde activiteiten worden er theatervoorstellingen en discussiebijeenkomsten gehouden. Ieder jaar wordt er thema gekoppeld aan de Dag van de Mantelzorg. Dit jaar is het thema: "Mantelzorg is van alle leeftijden."

Kent u een mantelzorger? Een schouderklop verdient hij of zij iedere dag van het jaar, maar zeker op 10 november!

Meer informatie over mantelzorg en activiteiten tijdens de Dag van de Mantelzorg zijn te vinden op de site van Mezzo (Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg).