Toon alle feestdagen

Komende 5 dagen

17 augustus
Sint Juttemis
08 september
Alfabetisering
15 september
Dag van de Scheiding
19 september
Praat als een piraat dag
19 september
Emoticon Dag

Het hele jaar door

Internationale dag van de vrede - 21 september 2024

Internationale dag van de vrede

Bookmark and Share

Op 21 september is het de Internationale dag van de vrede. Het initiatief stamt uit 1981, een periode waarin nieuwe spanningen in de koude oorlog ontstaan. De VN neemt de resolutie 55/282 aan. Hierin staat te lezen: "...Declares that the International Day of Peace shall henceforth be observed as a day of global ceasefire and non-violence, an invitation to all nations and people to honour a cessation of hostilities for the duration of the Day..."

Overal ter wereld worden er op de Internationale dag van de Vrede activiteiten georganiseerd die direct, of indirect moeten bijdragen aan meer vrede in de Wereld. Kofi Annan heeft voorgesteld om iedere 21 september om 12.00 uur, één minuut stilte in acht te nemen. Ook streeft men op de Internationale dag van de Vrede naar een algemeen “staakt het vuren”  in conflictgebieden.

Op de site van www.internationaldayofpeace.org kan je je eigen initiatief kenbaar maken waarmee je wilt bijdragen aan een vredige wereld. Je kunt er ook petities ondertekenen. Alle kleine beetjes helpen!