Toon alle feestdagen

Komende 5 dagen

22 april
Dag van de Aarde
01 mei
Dag van de arbeid
03 mei
Dag v.d. Persvrijheid
05 mei
Bevrijdingsdag
09 mei
Dag van Europa

Het hele jaar door

De Dag van Respect

De Dag van Respect

Bookmark and Share

Waarom een Dag van Respect? Respect is essentieel voor elkaar, de samenleving en voor het natuur & milieu. Door respectvol met iemand om te gaan laat je blijken dat je iemand accepteert en waardeert zoals hij of zij is, ondanks de verschillen die er tussen jullie bestaan. Door met respect met mensen om te gaan voorkom je discriminatie en je krijgt er respect voor terug.

In de samenleving zijn normen en waarden erg belangrijk. Dit zijn geschreven of ongeschreven regels die er onder andere voor zorgen dat respect voor elkaar en het milieu gehandhaafd blijven. Respect voor deze regels is van belang. Kijk naar de aarde; deze kan ook wel wat respect gebruiken! Als we verder kijken dan ons neus lang is, is te begrijpen dat als er niet zorgvuldig met de aarde om wordt gegaan, dit grote consequenties heeft voor ons en de komende generaties.

Hier kan natuurlijk iets aan gedaan worden, zoals beter omspringen met het milieu. Neem bijvoorbeeld de fiets in plaats van de auto, laat de kraan niet te lang lopen en gooi kauwgom en blikjes netjes in de prullenbak.

Respect is dus een heel breed begrip en is van groot belang voor de maatschappij. Geen wonder dat er een speciale dag is uitgeroepen tot ‘De dag van Respect’, om op deze manier eens extra aandacht te schenken dit belangrijke onderdeel van de samenleving. Vooral op scholen worden hier dan lessen aan besteed, maar voor de rest van de samenleving kan een lesje respect ook zeker geen kwaad!