Toon alle feestdagen

Komende 5 dagen

29 juni
Veteranendag
01 juli
Dag vd Architectuur
17 augustus
Sint Juttemis
08 september
Alfabetisering
15 september
Dag van de Scheiding

Het hele jaar door

Dag van het Handen Wassen - 15 oktober 2024

15 oktober 2024

Dag van het Handen Wassen

Bookmark and Share
Handen wassen lijkt zo normaal en logisch. Toch is het voor vele miljoenen op de wereld minder vanzelfsprekend dan het ons lijkt. Slechte hygiëne veroorzaakt onder andere sterfte door diarree. En diarree veroorzaakt door slechte hygiëne resulteert in vele miljoenen doden per jaar, vooral onder kinderen.

Het wassen van handen met zeep is een daarmee goedkope manier om het leven van miljoenen kinderen te sparen. Handen wassen met zeep wordt zelden gedaan en is ook een hele simpele manier om de algemene hygiëne van kinderen te verbeteren.

Handen wassen heeft ook een symbolische functie. Het is te zien als een eerste stap in een bewustwordingsproces wat betreft hygiëne. De Dag van het Handen Wassen is een van de manieren waarmee de Millenium Development Goals m.b.t. het terugdringen van kindersterfte terug moet worden gedrongen door handen wassen te promoten en bewustwording te creëren.

Overal ter wereld worden er - vooral in ontwikkelingslanden - door overheden en NGO's initiatieven ontplooid om handen wassen onder kinderen te vergroten. Wie meer wil weten kan kijken op de site van Global Handwashing Day.