Toon alle feestdagen

Komende 5 dagen

01 april
1 April
10 april
Broers en zussen dag
19 april
Dag tegen pesten
22 april
Dag van de Aarde
26 april
Koningsdag

Het hele jaar door

Nationale Burendag

Nationale Burendag

Bookmark and Share

Beter een goede buur dan een verre vriend. Geen gezegde is meer van toepassing op Nationale Burendag dan dit spreekwoord. Tijdens deze dag mag jij de banden met je naaste buurtbewoners aanhalen. Deze feestdag is bovendien de uitgelegen dag om met z'n allen een probleem in de buurt aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan speelterreintjes opknappen, graffiti verwijderen en straattuintjes aanleggen.

Koffiebedrijf Douwe Egberts ontdekte in 2006 dat driekwart van de Nederlanders best meer contact zou willen met hun buren. Dit was de reden om een burendag te organiseren. Doel was je buren beter te leren kennen door bij elkaar op de koffie te gaan.

Inmiddels blijft het niet meer bij koffie. Hele buurtevenementen worden jaarlijks door heel Nederland georganiseerd op de vierde zaterdag van de maand. Buurtinitiatieven die voor een positieve impuls in de omgeving zorgen kunnen zelfs subsidie krijgen van het Oranjefonds. Organiseer dus samen met je buren een fantastische burendag en sluit af met een geweldig buurtfeest.

Kadotips voor de Nationale Burendag