Toon alle feestdagen

Komende 5 dagen

08 oktober
Filevrije Dag
11 oktober
Coming Out Dag
15 oktober
Dag van het Handen Wassen
18 oktober
Dag v.d. Democratie
28 oktober
Rookmelderdag

Het hele jaar door

Gedichtendag

Gedichtendag

Bookmark and Share
Poëzie is een van de peilers van de literatuur. Ieder jaar wordt op de laatste donderdag van januari de "Gedichtendag" gevierd. Gedichtendag is in Nederland en Vlaanderen een relatief nieuw verschijnsel. In Groot-Brittanië wordt de dag al bijna een eeuw lang gevierd. Naast de aandacht aan poëzie geeft de dag ook extra aandacht aan een thema.

Op gedichtendag worden er op verschillende locaties gedichten voorgedragen en aanverwante activiteiten georganiseerd. Ook de basisscholen in Nederland en Vlaanderen geven extra aandacht aan poëzie in hun lesprogramma's.

De "Dichter des Vaderlands" wordt ook op gedichtendag in het zonnetje gezet. De afgelopen jaren was dit Gerrit Komrij. Vanaf het jaar 2005 tot 2009 was Driek van Wissen de drager van deze titel. Op 28 januari 2009 werd Ramsey Nasr verkozen tot de derde dichter des vaderlands. Iedere vier jaar wordt er een nieuwe dichter des vaderlands gekozen.

Ben jij een doorgewinterde dichter of juist een aanstormend talent? Er zijn regelmatig gedichtenwedstrijden en andere activiteiten. Meer info op de site www.nationalegedichtendag.com.