Pasen
Een lekker Paasontbijt
Met Pasen is het erg gezellig om met de hele familie aan de ontbijttafel aan te schuiven. We gaan je nu vertellen hoe je het paasontbijt tot een succes kunt maken.
Tafeldekken:
Gebruik als dat mogelijk is pastel kleuren, dus lichtgeel, lichtroze, mintgroen, lila, etc. Begin uiteraard met een tafelkleed en of placemats en leg servetten, borden en bestek neer. Zet bij ieder bord een kop en schotel of een mok neer, en een glas. Versier de tafel met waxinelichtjes en bloemen (denk aan narcissen, tulpen of margrieten).
Het ontbijt zelf:
Zet veel verschillende soorten brood op tafel. Denk hierbij aan harde en zachte broodjes, croissantjes, krenten- en mueslibollen en uiteraard de matzes. Naast het standaard vlees-, kaas- en zoetbeleg past ook een eierensalade goed bij een paasontbijt.
Limoenboter
Roer een beetje vruchtvlees en sap van een limoen of citroen met een zakje vanillesuiker door zachte roomboter.
Bieslookboter
Knip wat verse bieslook fijn en roer het met wat zout en peper door zachte roomboter. Hou je van pittig, dan kun je er ook een teentje geperste knoflook, of verse peterselie doorheen doen.
Naast het bovenstaande standaard ontbijt zijn er nog een aantal elementen die bij een paasontbijt niet mogen ontbreken, namelijk Pascha, paasbrood en paasbagels. Klik hier voor de recepten.