Toon alle feestdagen

Komende 5 dagen

20 november
Rechten v/h kind
01 december
Wereld Aids Dag
05 december
Sinterklaas
10 december
Dag Mensenrechten
15 december
Naturalisatiedag

Het hele jaar door

Dag van de Chemie

Dag van de Chemie

Bookmark and Share
De Dag van de Chemie wordt georganiseerd door Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI). De dag van de chemie is voor jong en oud om kennis te maken met deze interessante sector.

U kunt met het hele gezin een bezoek brengen aan de fascinerende wereld van de chemie. Ook scholen maken vaak gebruik van deze dag om met leerlingen eens een kijkje te nemen achter de poorten van een chemiebedrijf of in een laboratorium van een ziekenhuis of waterschap.

Chemie heeft een groot effect op iedereen. Als je om je heenkijkt zie je overal het resultaat van ontdekkingen binnen de chemie die verdere innovaties mogelijk maken.

Alle kunststoffen worden bijvoorbeeld gemaakt in chemische processen, net als cosmetica, schoonmaakmiddelen, medicijnen, afbreekbare plastics, supersterke coatings en vezels. Het zijn dingen die wij dagelijks tegenkomen en eigenlijk zo vanzelfsprekend vinden dat we daar niet vaak bij stilstaan.

Maak gebruik van Dag van de Chemie om de veelzijdige en interessante wereld van de chemie te leren kennen. Kijk op de website van de Dag van de Chemie welke fabrieken en instellingen voor het publiek geopend zijn.

Veel bedrijven bieden aangepaste programma's aan voor de kinderen!

Foto: www.dagvandechemie.nl